U WILT UW PARTNER NIET OPZADELEN MET SCHULDEN OF WEGVALLEND INKOMEN
Als u een hypotheek heeft gesloten zónder levensverzekering, moet uw partner bij uw overlijden de aflossing alleen opbrengen. Dit geldt ook als u een lening heeft afgesloten om uzelf in te kopen bij een bedrijf. En als u in loondienst bent, bedraagt het nabestaandenpensioen maar een fractie van het huidige inkomen. Een jaarlijkse nabestaandenuitkering van EUR 15.000 kost al gauw EUR 300.000. Al deze risico's kunt u nu betaalbaar afdekken.

SUCCESSIERECHT
U heeft kapitaal op de bankrekening staan, of u bezit een huis dat behoorlijk wat waard is. U voelt zich financieel veilig. Maar als u overlijdt kan de erfenis uw nabestaanden direct in de problemen brengen. De bedragen die de nabestaanden aan successierecht moeten betalen zijn namelijk aanzienlijk. Als het huis bijvoorbeeld op EUR 1.000.000 wordt getaxeerd, moet uw levenspartner direct zo'n EUR 100.000 aan successierecht afdragen en uw kind boven de 23 jaar zelfs EUR 200.000.

UW PARTNER KAN EEN KINDSDEEL VAN UW ERFENIS DIRECT MOETEN UITBETALEN
Normaal gesproken beschikt uw levenspartner over uw nalatenschap. Kinderen zullen hun wettelijk erfdeel niet meteen opeisen. Maar er zijn omstandigheden die hen daartoe kunnen dwingen, zoals:
  • Een bijstandsuitkering stopt bijvoorbeeld, omdat de fiscus vindt dat een kind eerst het erfdeel moet 'opeten'.
  • Er kunnen schuldeisers bij een faillissement van een kind op de stoep staan.
  • De relatie met de kinderen kan zo slecht zijn dat ze van hun recht gebruik maken om hun erfdeel te laten uitbetalen.

Als het geld door een van de hierboven genoemde redenen niet contant beschikbaar is, zit uw partner met een probleem.

Lees meer over eventuele zakelijke motieven.
Premieberekeningsmodule Overlijdensrisicoverzekering