OVERLIJDENSRISICOVERZEKERINGEN ZIJN TE DUUR woensdag 18 oktober 2006 // 09:52 TE DUUR
Veel/Bijna allen overlijdensrisicoverzekeringen zijn te duur. Een groot aantal overlijdingsrisicoverzekeringen wordt afgesloten in combinatie met een hypotheek of lening. Gebleken is dat consumenten gemiddeld 30% op de premie kunnen besparen. Ook het oversluiten van een bestaande overlijdensrisicoverzekering kan gemiddeld een 20% lagere premie geven.

TARIEVEN
De laatste jaren dalen de premies voor een overlijdensrisicoverzekering fors. Nieuwe aanbieders brengen scherpgeprijsde producten op de markt, die afgestemd zijn op een langere levensverwachting. Ook zijn er verzekeraars die speciale kortingen aanbieden voor bijvoorbeeld consumenten die een nieuwe hypotheek afsluiten, niet-rokers, ondernemers en vermogende particulieren. Niet alle verzekeraars hebben premieverlagingen doorgevoerd, zeker niet bij bestaande verzekeringen. Daardoor zijn premieverschillen van meer dan 50% ontstaan. De verzekeringen verschillen onderling vrijwel niet qua voorwaarden, dus loont het zeer om op premie te vergelijken.

OVERSTAPPEN IS EENVOUDIG!
Consumenten die de afgelopen jaren een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten, kunnen besparen door deze verzekering over te sluiten. Overstappen is meestal heel eenvoudig. Een overlijdensrisicoverzekering is namelijk een eenvoudig product. De consument betaalt premie aan de verzekeraar en deze keert het verzekerde bedrag uit in geval van overlijden. Zodra de verzekerde stopt met betalen, eindigt de verzekering. Alleen als de verzekering is verpand aan de geldverstrekker van de hypotheek moet hiervoor eerst toestemming worden gevraagd.

Meer vragen hoe te besparen maak snel een afspraak!